For Studerende

 Velkommen som studerende på Elvergården!

Vi er glade for at kunne byde  dig velkommen som studerende på Elvergården.
Du skal nu i gang med at tilegne dig en praksiserfaring som studerende. Vi
vil bestræbe os på at give dig de bedste muligheder for at din tid som studerende vil være lærerig og udviklende for dig og samtidig inspirerende for os.

Vi glæder os til at du skal starte og vi ser frem til, at dine kvalifikationer kommer i god anvendelse i hverdagen i det kommende samarbejde. Vi håber, at du vil indgå i arbejdet
med stort engagement, men også med en god portion tålmodighed.
Behandlingsarbejde er langvarigt og kan være krævende.

Du bliver en del af en samlet medarbejdergruppe på omkring 38 medarbejdere fordelt på servicepersonale, administration, lærere, socialrådgiver, psykolog, pædagoger og studerende.

Alle arbejdspladser/organisationer er små levende og dynamiske organismer, der på
forskellig måde formerer og udvikler sig. Somme tider er der udskiftninger i organisationen. Enten ved at nogle finder nye og spændende udfordringer, at der starter nye studerende hvert halve år eller ved, at private og personlige forhold kræver det. Sommetider kan det også ske, at udviklingen i organisationen ikke var det den enkelte medarbejder ville og derfor finder nye veje at gå.

Det er netop på grund af disse omskifteligheder, at du nu er studerende på Elvergården.

Måske har du allerede erfaringer i arbejdet med udsatte børn og unge eller andre erfaringer, som er forankret i din personlige og faglige identitet. Uanset hvad så indeholder du nogle ressourcer og kvaliteter, lige som vi også gør det.

Elvergårdens øvrige medarbejdere vil i samarbejde med dig søge, at fortsætte udviklingen af Elvergården som en spændende og dynamisk arbejdsplads og ikke mindst studiested for alle studerende.

Din hovedopgave på Elvergården består i, at medvirke til at sikre, at den primære arbejdsopgave med børnene, som er: at sikre at et godt nok og konstruktivt kontakttilbud og organisering af børnenes hverdag etableres, så udvikling for børnene på Elvergården muliggøres.

Du har også en anden hovedopgave, nemlig at du som studerende, med interesse, engagement, nysgerrig og ikke mindst, vedholdenhed tilegner dig så meget viden og erfaring som overhovedet muligt.

Vi vil gerne give dig en lille introduktion til nogle af de væsentligste forhold på Elvergården, samt hvilke forventninger og krav der er til dig som studerende.

Hvis du skulle have spørgsmål vil medarbejdere på Elvergården efter bedste evne forsøge at give svar.

Du vil om kort tid blive kontaktet af din vejleder med henblik på at aftale, hvornår du skal begynde som studerende.

Med håbet om at du vil få en læringsrig studiepraktik Elvergården

Venlig hilsen

Thomas Birkholm

Institutionsleder