Værdigrundlag

Elvergårdens værdigrundlag: 

Vi tror på, at børn med henblik på udvikling af fuld og harmonisk personlighed har ret til, at vokse op i et trygt og udviklende miljø der til enhver tid kan opfylde dets behov for omsorg, kontakt, beskyttelse og støtte så det forberedes til fuldt ud og ansvarligt, at leve sit eget liv i samfundet, med lige ret og lige muligheder

Vi ser opgaven som en udviklingsopgave og tror på, at mennesker udvikler sig i samspillet mellem sig selv og andre. Vi tror på, at spændingsfeltet mellem frustration og behovstilfredsstillelse er nogle af betingelserne for at udvikling kan finde sted. 
Ved at lægge miljøet og kontakten tilrette for børnene gives de muligheder for, at udvikle højere grad af selvfølelse, så de kan udvikle sig følelsesmæssigt, socialt og intellektuelt. Herved skabes der forudsætninger for, at ændre børnenes relationer til omverdenen og udvikle gode nok ego-funktioner. 

Vi tror på at "når man kan - så vil man". 

For at opfylde dette værdigrundlag, er det nødvendigt at personalet er veluddannede og, at der sikres fortsat uddannelse og udvikling i form af særlig tilrettelagt og målrettede uddannelses- og udviklingsforløb. 

Se Elvergårdens visioner